Røgeovn i træ gør-det-selv

Så lykkedes det efter længere tid at få bygge min røgeovn i træ færdig og hold da ferie hvor virker den bare godt!

ARBEJDSTEGNINGER SÆLGES
500 kroner – Sendes pr. mail

Kontakt mig på 31395450 hvis tegninger på rgeovn i træ har interesse

paaskovtur_survivalstore

Røgeovne i træ er rigtig gode, da de i sig selv isolerer godt og derved holder på både varme og kulde. Om vinteren holder den nemmere end høj temperatur ved fx. varmrøgning end en stålovn, da den leder kulde og varme rigtig godt. Omvendt er røgeovne i træ også rigtig gode om sommeren til koldrygning, da den ikke lader sig ophede af solens varme. Jeg har siden jeg byggede min røgeovn i træ haft både skrubber, torsk og havørred i den. Torsk er faktisk det eneste jeg ikke sådan rigtig synes om at røge… de tager røgsmagen til sig på en underlig måde mens ørreder og skrubber bliver helt perfekte.

Som varme-element til min røgeovn i træ bruger jeg en Wasco enkeltkogeplade fra Harald Nyborg. Den virker fint til formålet og formår at holde en temperatur ved varmrøgning.

  • Flemming Rasmussen

    Har du nogle mål på ovnen eller tegninger

  • bjarkespetersen

    Hej Flemming. Desværre ikke….

  • Guest

    Hvilken type træ har du brugt til din røgeovn, hvis du har fyrretræs gulvbrædder hvordan har det påvirket smagen.

    Jimmi

  • Jimmi Søndergaard Petersen

    Hvilken type træ har du brugt, og hvis du har brugt fyrretræ hvordan har det påvirket smagen.

  • bjarkespetersen

    Hej Jimmi. Det er faktisk bare fyrretræs gulvbrædder. Det har ikke påvirket smagen…det gør det først hvis man bruger fyr eller gran til at ryge med. Her er det jo bare kassen der er bygget i fyr, og derfor ikke det der bliver lavet røg med. Håber det var svar på dit spørgsmål.

  • bjarkepetersen

    Brugen af fyrretræ har ikke haft indvirkning på smagen. Det er kun hvis man bruger smuld fra fyrretræ at det giver en grim smag.

  • bjarkepetersen

    Desværre ingen tegninger af ovnen. Du kan lave den lige så stor eller lille som du har lyst til. Jo højere, desto bedre. En høj ovn er nemmere at koldryge i – især når det er røgeovne i træ.

Ved fortsat at benytte webstedet, accepterer du brugen af ​​cookies. LÆS MERE HER

Cookieindstillinger på denne hjemmeside er indstillet til at "tillade cookies" for at give dig den bedste søgeoplevelse muligt. Hvis du fortsætter med at bruge dette websted uden at ændre dine cookie -indstillinger , eller du klikker på " Accepter " nedenfor, så giver du samtykke til dette.

Luk