☝️😃 Husk at like siden…

Så røg vi lige et smut i skoven igen, og som altid går timerne bare for hurtigt. Bedst som man er kommet igang, så skal man pakke sammen og hjem igen.

Projekt lavvu.

Der skal helst være et eller andet projekt når vi tager afsted. Denne gang var det primært to ting: byg en Lavvu og varm den op med en woodstove. Alt gik over al forventning…. terrænet blev sonderet og efter godt en time, fandt vi det helt perfekte sted til vores lille camp. I mellem høje skråninger og væltede træer, fandt vi en lille oase med flad bund og gode forhold til at gemme sig i. Der blev indsamlet stammer som blev skåret til i ca 2,5 meters længder, surret sammen som en trefod og rejst på stedet. Som overdel blev en 6×10 meter letvægt presenning anvendt.

Ammo Box Wood Stove.

Se jeg var jo noget spændt på at se om den lille ammo box wood stove som jeg havde bygget hjemme i værkstedet, og til stor frustration for konen brugt tiiiiiiiimer for at konstruere, om den overhovedet kunnet varme noget som helst op!? Intet problem. Det eneste problem vi havde var manglen på tørt træ. Vi måtte desværre ty til knapt så bushcraft agtige metoder, og starte ud med små stykker af flækkede lægter. En anden og meget meget ærgerlig ting der skete, var at vi på turen derop mistede den del af skorstenen, hvorfor der konstrueret et røgspjæld :'( Øv øv øv øv øv……….. På vejen hjem forsøgte vi at finde den, dog uden held.

Aftensmad og desserten.

Når man tager afsted på tur er det så vigtigt med noget ordenlig at spise. Aftensmaden bestod af en chili kyllinge ret med nudler og desserten blev til æbleskiver (fra pose) lunet i bålgryde, serveret og spist med sure våde sokker, marmelade og flormelis. Det med de våde sokker og muligheden for at lune æbleskiverne på bål, det skal vi takke Emil for. Efter aftensmaden gik vi en tur i fuldmånen og stjerneklar himmel, for at finde en nærliggende sø – den kom Emil så til at træde ned i, da blade og skovbund bare gled ud i et med søen. Det er altså også feje hold! Desværre for Emil, havde han bare almindelige kondisko på. ups 😉

God nattesøvn (BC lærlingen undtaget) og lækker morgenmad 🙂

Martin og Bjarke fik en god nattesøvn, mens Emil vågnede og opdagede at vandguderne så absolut ikke var med ham. Selv i løbet af natten, havde han fået en våd sovepose, eftersom at han sov lige under Lavvuens top. Selvom vi havde lukket den godt til i toppen, var det alligevel lykkedes vandet at finde vej ned til ham. Aldrig sjovt at vågne med våd sovepose. Morgenmaden bestod af tykke skiver røget bacon, scrambled eggs og stempel kaffe.

Farvel og tak

Hjemmefra lørdag kl 12.00 og hjem igen søndag kl 13.00

Et døgn i godt selskab med to hyggelige gutter. BC Lærling skal dog lære at høre efter, når de voksne kommer med guldkorn 😛 Og husk hvad der kommer ind skal også ud igen… på gensyn!

Puuuuha.....

Puuuuha…..