☝️😃 Husk at like siden…

Hvad er bedre end en kop varm te ude i skoven – så skal du prøve gran eller fyrrenåle te

Gran og fyrretræerne sætter lige nu små nye skud og de er særdeles velegnede til at lave te af. Fyr og grannåle indeholder C vitamin og smager vidunderligt. For at du får den bedste oplevelse ud af det bør du rense skuddene for eventuel snavs. Dem jeg nippede af i dag havde fugle lort på, så de første gik jeg udenom. For at lave en god kop skal du bruge nåle svarende til lidt mere end hvad du ville komme i en almindelig løs tepose. Hvis du skærer nålene fri af grenen flyver de ikke rundt som hvis du klipper dem af med saks.

Fremgangsmåden for Te

  1. Find de friske skud på træerne og skær/klip dem af
  2. Rens dem grundigt for evt. snavs og skidt – fuglelort kan indeholde salmonella
  3. skær eller klip nålene fri af grenene, derefter hak dem og kom dem i en te pose
    (du kan godt undværre posen og så bare fiske nålene op inden du drikker teen)
  4. Lav teen som du plejer at brygge te ELLER kog nålene direkte i vandet i en 5-10 min.

Du kan, hvis du har lyst, spice din fyrrenåle te op med lidt økologisk citron, så bliver den bare rigtig god. Husk at nyde den i godt selskab og i solskinsvejr 🙂

Eller hvad med saftevand af gran og fyr?

Du behøver ikke at drikke den som varm te – muligheden for en gransaft/fyrsaft er der også. Kog ½ kg skud i et kvarters tid, sig dem fra og lade det koge op igen sammen med 3 liter vand, 350 gram rørsukker og saften fra 2 citroner. Når saften er afkølet kan du fortynde den med vand og serveres med isterninger

Dagens høst af fyrrenåle. Du behøver ikke voldsomt mange for at kunne lave adskillige kopper te. Det er de friske fyrrenåle skud du skal bruge, ikke de gamle trætte grene og deres nåle. Undersøg om der er klamme ting i din høst, da jeg efterhånden flere gange har fundet fuglelort på nålene. Husk altid KUN at bruge gasbrænderen udenfor.De hakkede fyrrenåle koges i en te-pose i 5-10 min alt efter hvor kraftig en smag du ønsker
Eksperiment: Jeg ville forsøge om teen fik en kraftigere smag ved at koge den på grenen. Denne kan ikke anbefales. Det giver puds og snavs i teen. Hak nålene fint i stedet, det bliver meget bedre.