☝️😃 Husk at like siden…

Sidste år flyttede vi til Tuse og en sen aftentime ville jeg lige trække lidt frisk luft, da malingdampene i huset var ved at blive for meget for mig. Jeg havde ingen anelse om hvad der var i området af natur – vi købte vores hus ud fra helt andre kriterier.

Oplev naturen ved Tuse enge og Kalvemose Å

Tuse enge og Kalvemose Å er et utrolig smukt område og hvis man er interesseret i at opleve et dansk svar på en mangroveskov, så er bør du tage et smut forbi. Klik på kortet for at få det op i stort format, adressen står nederst på siden.  Ud over det du kan se på kortet har du mulighed for at gå ca. en kilometer længere nord på, her finder du en æbleplantage, gå en tur i den og se den uhyggelige nedbrændte gamle gård. Muhahahahaaaaaa……

Er du til Geocaching?

Så skal du prøve denne cachekode: GC1PGDA eller se cachen HER. Cachen er sjov og spændende. Den leder dig gennem det “farlige og mørke sump område”. Du får også et lille indblik i et boligområde vi har her i byen og så er det dér din cache starter. Møllestensparken er tegnet af arkitekt Bent Rohde og stod færdigbygget i 1975.

Dyr og planter i og omkring Å’en

Ved parkeringspladsen er der en kunstigt anlagt sø, hvori der ofte er gråænder og blishøns. Tæt på den finder du en tavle med en arts oversigt af primært padder, fisk og fugle. Hvis du er på A-holdet og kan stå tidligt op, har du rigtig gode muligheder for at hilse på den omkringlevende råvildtbestand. Fra maj til juni kan du også opleve nattergalen, nat og dag. Fugletårnet finder du på følgende koordinat: N 55° 42.522′, E 11° 36.958′

Praktiske oplysninger

Husk ALTID vandre eller gummistøvler der kan tåle vand, pladder og sjap. Jeg har gentagende gange bedt venner og familie om at huske godt fodtøj, men det rækker ikke her – det skal være vandtæt. Området er meget vådt og det i sig selv har jo en vis charme, samtidig giver det jo netop denne unikke mulighed for at opleve en anderledes natur. Det er bare så ærgerligt hvis du tror at du kan komme i flade sko og så forsætte ned på en Café efter dette visit, for dine ballerinaer overlever med 4.000% sikkerhed ikke denne naturperle.

Dette indlæg har jeg skrevet dedikeret til dig der vil opleve noget særpræget dansk natur. Det her finder du ikke mange andre steder i Danmark. Hele molevitten finder du ved at køre ind af og ned for enden af Kløvervænget, 4300 Holbæk – Tuse.