☝️😃 Husk at like siden…

Når man står overfor at skulle købe et liggeunderlag, hvad enten at underlaget er til sommer eller vinterbrug, bliver man præsenteret for en R-værdi. For at forstå hvad det betyder i praksis, har jeg lånt denne tabel et andet sted fra og postet den her. Kort fortalt så er R-værdien et udtryk for hvor kold jorden må være, for at du ikke ligger og fryser. Det er min erfaring at forretningerne, specielt online, er flinke til at oplyse R-værdien – dog uden at forklare hvad den betyder. Det synes jeg er synd, for det har altså en væsentlig betydning. For at en tur med overnatning bliver god, siger man at de tre vigtigste ting at have i orden, er støvler, rygsæk og sovepose (+liggeunderlag).

Her er et fingerpeg i forhold til årstid og R-værdi.

Sommer: op til 2 i R-værdi.
forår og efterår: 2-4 i R-værdi.
Vinter: 4-7 i R-værdi.
Ekstrem kulde: fra 7 og opefter i R-værdi.

Det samlede skema for R-værdi finder du her.

r-vaerdi