☝️😃 Husk at like siden…

Optændingsblokke til bål – gør det selv

Står du og skal på tur og gerne vil snyde lidt og gøre det nemt for dig selv når du skal tænde op i diverse båltyper, så er der her en metode til hvordan du “nemt” (alt er relativt) og billigt kan lave nogle optændingsblokke selv.


fremgangsmåden er simpel og kræver ikke den store ledvogtereksamen.

Du skal bruge en gammel gryde, bøtte, øldåse eller anden egnet beholder til at smelte stearinlys stumper eller fyrfadslys i. Hertil skal du bruges nogle vatrondeller og et stykke værktøj til at fiske rondellerne op med. Når du har dyppet vatrondellerne i den smeltede stearin, tager du dem op og lader dem køle og størkne på eksempelvis et stykke bagepapir.

Det færdige resultat er en glimrende hjemmelavet optændingsblok med fantastisk brændevne og med lang brændtid.