Optændingsblokke til bål – lav dem selv

Optændingsblokke til bål – gør det selv

Står du og skal på tur og gerne vil snyde lidt og gøre det nemt for dig selv når du skal tænde op i diverse båltyper, så er der her en metode til hvordan du “nemt” (alt er relativt) og billigt kan lave nogle optændingsblokke selv.


fremgangsmåden er simpel og kræver ikke den store ledvogtereksamen.

Du skal bruge en gammel gryde, bøtte, øldåse eller anden egnet beholder til at smelte stearinlys stumper eller fyrfadslys i. Hertil skal du bruges nogle vatrondeller og et stykke værktøj til at fiske rondellerne op med. Når du har dyppet vatrondellerne i den smeltede stearin, tager du dem op og lader dem køle og størkne på eksempelvis et stykke bagepapir.

Det færdige resultat er en glimrende hjemmelavet optændingsblok med fantastisk brændevne og med lang brændtid.

 • Allan Lund Hansen

  Alletiders tip, den tager vi med i skoven næste gang. Det har gjort mig mere glad for mit Light my fire ildstål.

 • Bjarke

  Hej Allan 🙂 Det glæder mig at høre. Hvis du ikke lige får dem med på tur, så kan du også bruge birkebark som du lige kradser op med din kniv og tænder med dit ildstål. Det virker lige så godt og er lidt mere “økologisk”.

 • Bjarke

  Hej Allan 🙂 Det glæder mig at høre. Hvis du ikke lige får dem med på tur, så kan du også bruge birkebark som du lige kradser op med din kniv og tænder med dit ildstål. Det virker lige så godt og er lidt mere “økologisk”.

 • Allan Lund Hansen

  I bedste Bear Grylls stil. 🙂 Jeg ptøvede at købe Light my fire tinder dust, det synes til gengæld er svært at få gang i med ildstålet.

 • Bjarke

  Hvis man vil købe tinder dust, så kan man lige så godt opgradere og så bruge en optændingsblok eller kaste sig over at bruge hvad der er i mange løvskove – nemlig birkebark. Kig ind på bushcraft.dk der finder du masser af vejledninger til tinder metoder 🙂