☝️😃 Husk at like siden…

Snaps med smag af moreller

Kunne du tænke dig at smage en snaps der ikke får dig til at gyse, men i stedet få dig til at føle at der er sommer og at der er lang tid til snapsens normale højtid, nemlig julen. Så er der nu du skal gå ud og plukke alle de moreller der kan være i flasken. For den bedste smag, kræver det at du fylder flasken med de halve moreller og derefter klar snaps.

Moreller er høstklar i fra uge 26-35

Alt efter hvilken en af sorterne man plukker, så er sæsonen forskellig. Den sort jeg har plukket mig en posefuld af, er sorten Skeena. Moreller er også kendt som ≫sødkirsebær≪.

 

Sådan laver du morelsnaps

De nyplukkede moreller skal vaskes før du skærer dem over og tager stenen ud. Vær opmærksom på om der er hvepse i morellerne og rundt i træet. Hvis der er hvepse er der stor sandsynelighed for at der er larver i de hele og uskadte bær. Derfor skal du skære morellerne over og se godt efter små hvide 2-3 mm lange labaner. Når du er sikker på at der ikke er flere larver, putter du de halve moreller i et glas eller en flaske og påfylder den klare Brøndum snaps. Nu skal det hele bare stå og hvile og trækker i 2-3 uger. Herefter er den drikkeklar med en sød smag af frugt og sommer. Personligt nyder jeg den ufiltreret men det er selvfølgelig helt op til dig…..