☝️😃 Husk at like siden…

Jeg tør godt at sige at jeg efterhånden har haft tid til at teste min Glock M81 kniv. Helt præcist har den været i min besiddelse siden 2001 hvor jeg købte den hos in-fwear. Den har været med mig på ture adskillige gange, dog er den ikke min foretrukne kniv. Glock M81 er sindssygt robust og den er velegnet til det grove arbejde men er hundrede procent udelukket til brug ved madlavning. Dette skyldes at den er afsindigt bred i ryggen hvorfor den kiler sig igennem kød og grøntsager, i stedet for at skære sig igennem. Resultatet bliver at en gulerod eksempelvis springer til højre og venstre i stedet for bare at blive skåret normalt af. Til gengæld er den genial til batoning (flække brænde med kniv).

Glock M81 knife

På ryggen har glock M81 feltkniven savtakker…. du får næppe held med at fælde store træer, dog klarer den fint mindre grene. Hvis du allerede hjemmefra ved at du skal save, så medbring fx en foldesav til formålet.

Glock M81 feltkniven kommer i en kraftig skede og med en solid sikring. I mange tilfælde vil du være nødsaget til at skulle bruge begge hænder for at løsne den fra skeden. Da skeden er i plast har jeg dog set folk modificere skeden sådan (slibe noget af den) at den nemmere kan tages frem med én hånd. Personligt har jeg den hængende om halsen i et stykke paracord. Det er næsten mere behageligt end at have den i bæltet, da jakken ofte bliver løftet op pga. knivens størrelse.

I toppen af grebet på kniven er der en lille prop. Flere steder rundt på nettet kan du se folk gætte hvor dybt hullet er. Mange tror fejlagtigt at det er stort/dybt og at du kan have alt muligt nede i. Faktum: ca 40 mm og proppen er vanskelig at få af. Du kan, hvis du får brug for det, tildanne en pind så du kan stikke grebet ned over pinden. Med noget snor el. lign. kan du så hæfte greb og pind sammen så du dermed får et spyd ud af glock kniven….. men hvornår gør du det? Herhjemme kan du selvfølgelig spyde fladfisk men ellers ikke særlig anvendeligt. I øvrigt vil den ruste i saltvand.

Den er fed, den har blærerøvs effekt, den er god til det grove arbejde og til sikkert at flække brænde med. Den mangler lige det sidste i at være helt perfekt… jeg kan i hvert fald ikke bare nøjes med at have denne en kniv med på tur. Der er jeg nød til at have en ekstra med til det finere arbejde.

Glock M81 kniven får karakteren 4/5.

4-stjerner