☝️😃 Husk at like siden…

Vi skal se nærmere på en dykkerlygte, den hedder Led lenser d14 frogman. Der er desværre ikke ret mange der er lagerførende med denne fantastiske lille led dykkerlygte og det er ellers en skam. Den vidner både om holdbarhed, kvalitet og gennemtænkt skudsikkert design.
led lenser d14
Ud over Led lenser d14 frogman, indeholder æsken også fire stk. AA Led lenser batterier. Det er dejligt praktisk, for så er den klar til brug allerede med det samme!

Tekniske data

Batteri brændtid ca. 50 timer
Lyskilde levetid 100.000 timer
Lyskilde rækkevidde 180 meter
Lyskilde lumen 150 lumen
Vægt m.batt 220 gram
Længde 160 mm
Farve
Vandtæthed
Neon
60 meter

Fordele ved D14 frogman


Hvis vi starter bagfra, så har dykkerlygten en håndstrop med en påmonteret snor-strammer. Når du fører din hånd ind igennem stroppen, kan du stramme den til så du helt roligt kan bevæge din hånd frit, uden at skulle frygte for at miste lygten.

Lygteuset er konstrueret i sollidt ABS plast – af praktisk betydning ved jeg ikke hvad det har at sige. Modellen jeg har lånt er neonfarvet, hvilket gør den lettere at finde såfremt man taber den.

Kontakten er magnetisk – i praksis betyder det at der på ingen måde kan trænge vand ind derigennem. Det eneste du skal være opmærksom på, og det gælder alle dykkerlygter, er at rengøre lygten i ferskvand og give O-ringen mellem den rustfri forreste del, og lygtehuset, en omgang silikonespray. Gør du ikke det holder den ikke tæt!

Den forreste del af Led dykkerlygten, er her hvor “motoren” sidder og hvor Led Lenser rykker fremad. Linsen er patenteret og ligner det man har set ved andre led lenser lygter. Den store forskel er at led lenser d14 frogman ikke har en fokus funktion. Du er med andre ord låst af lyskeglen er forholdvis stram, hvorfor du ikke oplever den store spredning af lyskeglen. Fordelen ved dette er at man med en relativ lille Led pære, kan opnå en ret kraftig oplevelse af lyset, takket være denne særlige led lenser optik. Gå op og kig i de tekniske data og bemærk så endnu engang brændtiden på almindelige alkaline batterier. Opgraderer du din lygte med et sæt genopladelige 2800 mAh, så er du altså godt kørende og i lang tid. Kan du acceptere den stramme lyskegle, gør den sig faktisk meget godt ude på selv lettere grumset vand. Hvis du ønsker en led dykkerlygte med større spredning, ja så skal du se dig om efter noget andet.

Led lenser D14 Frogman får karakteren 4/5.

4-stjerner

Der er tale om en fantastisk lille led dykkerlygte. Nem og praktisk er den, ligger godt i hånden, kan monteres på håndleddet, magnet kontakt, praktisk farve og ros ros ors…..At den ikke ramme på en 10’er og sidder rent i bulls-eye, skyldes en manglende (efter min mening) fokus funktion. Jeg er klar over at hvis man laver noget fikumdik så man i vandet kan justere lysets spedning, så skaber man flere bevægelige dele og dermed også muligheden for utætheder. Hvis man så bare hjemme i ro og mag, kunne skille den ad og føre ledpæren med tilhørende elektronik længere frem i huset, så var mit problem løst og det sidste point hjemme.

En lille video der viser den i aktion. Lånt fra youtube