☝️😃 Husk at like siden…

Der findes ingen undskyldninger for at blive hjemme i dårligt vejr….. Det var det en vis herres oldemor døde af. På nuværende tidspunkt er økonomien ikke lige til at købe en tentipi zirkon og en dertilhørende brændeovn. Med udgangspunkt i billigst mulige løsning er jeg her startet på en brændeovn aka Ammo box wood stove, der uden problemer kan opvarme en 4-6 mands Lavvu.

Se den i brug her – vi har lige haft den med på tur i skoven! Stor succes…


Hvis du har mod på at lave en ammo box wood stove, så kan du ligesom mig køb en ammo box til projektet hos Geogrej.dk. John og Helle er rare mennesker og frem for alt billige.

Klik på billedeserien længere nede og læs beskrivelser på de enkelte billeder. Der vil komme flere fotos i takt med at brændeovnen færdiggøres og at skorstenen bliver lavet.

Samlet pris er svær da jeg selv arbejder i en trælast og selvfølgelig har nogle fordele af det. Men her er en liste over de anvendte materialer. Ammo box 140 inkl. forsendelse. Bræddebolte 4 stk á 8×120 mm galv. m. møtrikker. maskinskruer 4,0×20 mm og møtrikker, en lille skudrigel,  et hængsel, en sømplade, en skæreskive til vinkelsliber – metal. Et gammelt skilt, et 3 meter nedløbsrør i 75 mm galv. samt 3 rørsamlemuffer i galv. hvoraf det ene påsvejses permanent på ammo boxen. Et 8 og et 4 mm metalbor. En rest af noget Dana lim MS 524 Fugelim. Noget strækmetal til bundgitter så brændslet er sikret optimalt ilt tilførsel. og så den også kan bruges som bushcraft grill. HUSK ALTID SIKKERHEDSBRILLER – det sprøjter rundt med små metalsplinter!