☝️😃 Husk at like siden…

Hvad gør man når der ikke er rent drikkevand til rådighed, enten pga. manglende kapacitet eller fordi det der er er forurenet? Danske Vestergaard Frandsen har udviklet et genialt vandrensningssystem.

Hvad kan et LifeStraw?

Et LifeStraw er vandrensning for en person, lige til at have med hvorend man færdes og nemt at hænge om halsen. Nettovægten er på bare 56 gram. Med bare ét LifeStraw kan man nemt rense i hvert fald 1.000 liter vand. Går man ud fra at man skal have (tommelfingerregl) 1/3 del af sin kropsvægt i deciliter vand om dagen, vil en person på 80 kg have brug for 2,66 liter vand i døgnet. På den måde kan bare et LifeStraw forsyne et menneske med 376 dage – mere end et år!!!

Hvad kan et LifeStraw rense vandet for?

99,9999% af alle de bakterier der er, kan et Lifestraw fjerne. Ligeledes fjerner det 99,9 af protozo parasitter, som kan gøre mennesker alvorligt syge samt giardia. Partikler ned til 2 µm (mikrometer).

Hvad kan et LifeStraw IKKE rense vandet for?

Kemisk forurenet eller radioaktivt vand. Med andre ord, ting der ikke er bakteriel eller parasitlignende.

Hvor i verden bliver LifeStraw brugt?

Siden introduktionen i 2005, har LifeStraw bl.a. været brugt på Haiti efter det voldsomme jordskælv som de fleste af os nok husker. Ligeledes bliver det brugt rundt i pakistanske floder der er voldsomt forurenet og i Afrika hvor der er uddelt 10.000 LifeStraw til børn. Det kan du læse mere om her.

Se Paaskovtur.dk’s videoer

Modifikation så  det kan benyttes af flere
eller bruges til at lave rent vand til madlavning.

Intet mindre end top karakterer er godt nok her – 5 FEDE STJERNER!

5-stjerner