☝️😃 Husk at like siden…

Har du hørt om Bushcraft og ved du hvad der rører sig i bushcrafter “miljøet” i Danmark? Hvis ikke så læs lige her.

Minimalistisk Outdoorliv hvor “skills” er altafgørende

Det er idag utrolig nemt at tage ud i naturen, i stort set alt slags vejr og med high tech gear, uden at få røven på komedie. Har man penge kan man få men man fjerner så samtidig også alt hvad der hedder udfordring. For nogen er det bare sagen men tendensen er også begyndt at gå over i den helt anden boldgade.

Hvad er Bushcraft?

Mors Kochanski har skrevet den ultimative bog om bushcraft, du finder den her. Den går for at være “biblen” i manges øjne og jeg er helt enig. Hvis du læser den så er du godt på vej til forstå hvad bushcraft er. Beskrevet med egne ord og så du samtidig slipper for at skulle læse en hel bog først, så er bushcraft alle de færdigheder og teknikker du kan tillære dig selv, således at du kan klare dig og overleve i naturen mere eller mindre uden hjælpemidler. Bushcraft er ikke en konkurrence om at have det nyeste grej men mere en indre tilfredshed over at lære og besidde grundlæggende færdigheder og klare dig med dem.

Ligesom med mange andre ting, så er bushcraft også sjovere når det dyrkes sammen med andre. Forummer er geniale når man vil ide-udveksle og lære eller lære andre skills. Eneste problem med bushcraft er at det er en tidsrøver. I naturen føles det som om at tiden står stille. Det opdager man hurtigt  når man starter et projekt op og pludselig er der bare gået flere timer. De fleste kan nok tænke sig selv, at det at snitte en kop (kuksa) ikke bare lige tager to minutter.

Men skal man så slet ikke bruge noget grej til bushcraft?

Hvis man er rigtig hardcore kan man jo lave alt i naturen, meeen du kommer længere med en kniv og måske endda en økse. Og lur mig om du ikke også ender med som alle os andre, alligevel at have forskelligt udstyr der lige gør det hele lidt nemmere. Det er en balancegang, for man ønsker hverken at have for lidt eller for meget grej. Jeg plejer at sige, at bushcraft er noget vi laver i vores fritid….når der er tid. For at vinde tid til de enkelte projekter som fx at lave en kuksa i træ, så nytter det ikke noget at man skal starte med at bygge sig en økse af flint. Det giver sig selv – så bliver man aldrig færdig.

Pathfinder Bushpot er et af de festede stykker grej

Madlavning på Bushpot

Bushpot

Jeg har selv brugt den i mange år og den er bestemt blandt mit yndlings grej.

Hvordan kommer jeg igang med bushcraft?

Som tidligere nævnt, så er forummer og grupper på facebook et godt sted at starte. Sådanne steder er du nemlig selv med til at skabe indholdet og der er rigeligt med ture (for få hvis du er single og for mange hvis du spørger din kæreste eller kone).