☝️😃 Husk at like siden…

En tur i Spejdersport og så var lykken gjort med denne store Lavvo fra Bergans

Jeg har i lang tid gået og drømt om en Lavvo, en ordentlig én, sådan en jeg kan have i mange år og som jeg kan bruge sammen med en lavvo ovn. Der var jo ikke andet for end at jeg måtte et smut i spejdersport i city 2. Efter knapt en halv time var jeg blevet adskillige tusinde kroner fattigere men en fed fed Bergans Lavvo rigere.

Fordele:

Plads: Med sine 12.2 m² er der god plads til en familie på fire….ja fire! Jeg kan sagtens se for mig at man kan sove seks personer i den og stadig have sit grej inde i lavvo’en men otte kan jeg slet ikke se for mig. Er man fire er der fint plads til en lille ovn i midten hvor man så kan køre skorstenen op gennem hatten.

Ventilation og myggenet: Når først mørket falder på en varm sommeraften, så er der ganske uundgåeligt myg og andet flyvende utøj. Jeg er rigtig godt tilfreds med at der til under hatten følger et myggenet med og at det bliver sat fast med velcro. På den måde kan man afmontere det efter behov og det er smart ifht. en skorsten. Dog savner jeg lidt at myggenettet til indgangspartiet ikke er noget der følger med som standard, men derimod skal tilkøbes? Det virker besynderligt i min verden….i skrivende stund koster det trehundrede kroner og det valgte jeg så at bruge, da jeg ønsker at kunne have døren stående åben en varm sommeraften.

Den nederste del af Lavvo’en er lodret og i de lodrette sider er der nogle rektangulære ventilations klapper. Når man skal sove kan det være meget rart med noget frisk luft ved hovedet. I polyester telte er kondens et generelt problem i koldt vejr, men det imødekommer man så ved tilstrækkelig ventilation.

Ulemper / plads til forbedringer:

Myggenettet ved døren bør følge med som standard! – så tag da en smule mere for Lavvo’en for pokker. Selv de billigste billige telte fra harald nyborg har da myggenet i ved indgangen.
I forhold til hatten savner jeg mulighed for at kunne regulere den indefra, det ved jeg at man kan i de lidt dyrere Lavvo’er fra eksempelvis Tentipi. De kan så også nogle helt andre ting kvag den noget højere pris og lad nu det ligge.

Data for Bergans Lavvo 6-8 personer:

Højde: 280 cm
Soveareal: 12.2 m²
Evne til at vandafvise/ydertelt: 3000 mm
Vægt: 4,6 kg
Stof: 100% Polyester
medfølgende tilbehør: Store pløkker, center stolpe, telt-line og kompressionpose
Mulighed for tilvag: Insektnet til døren og stofbund.
Pris: 3.699 kr.

Bergans Lavvo 6-8 personer får næsten topkarakter…

Her er virkelig tale om value-for-money. Lavvo’en er i super duper kvalitet og skal nok holde i mange år. Med prisen taget i betragtning, kan man naturligvis ikke få både i pose og i sæk, men det myggenet i indgangen mangler helt åbenlyst.

4-stjerner

På følgende link kan du se en række andre fotos af Bergans 6-8 personers lavvo