☝️😃 Husk at like siden…

Et af verdens bedste outdoor ure er Suunto Core All Black – uret har efterhånden vundet flere test og herfra får det også kun de varmeste anbefalinger.

Et robust ur

Remmen på Suunton Core All Black er kraftig og uret tåler tåler som helhed en ret hård håndtering. I forhold til komfort så er det her et af de mest behagelige ure jeg har haft på gennem tiden. TIl info bør det nævnes at jeg har ur på 24 timer i døgnet, dog undtaget af når jeg er i bad – ellers hele tiden. Når man bærer ur på den måde bliver man følsom overfor hvordan det sidder i længere tid.

Ur funktionen

Vi spoler lige lidt hen over denne kategori for der er alligevel en del ting at bide mærke i. Uret viser fra 00:00-23:59. Hvis man er jæger har uret en ret lækker funktion der hedder solopgang og solnedgang! På den måde kan du se hvornår solen går op og ned hver dag, året rundt. Ligeledes har uret kalender, nedtælling og stopur – ikke noget særligt der. Uanset hvor i urets funktioner (her tænker jeg på ALLE funktioner i hele uret) man er, så kan man lyse displayet op med den grønne baggrunds belysning. Lyset er tilpas afdæmpet til at det hverken genere brugeren om natten eller gør dig synelig, medmindre man er i fjendeland og fjenden bruger natoptik. Herhjemme er det ikke så relevant…..
De forskellige funktioner er kategoriseret i hhv. TIME – ALTI & BARO – COMPAS. Når man har valgt en kategori kan man låse denne fast således at ens håndrod ikke får shufflet for meget rundt i det hele, hviiiis man skulle få trykket på en knap idet at man bukker hånden. En rar funktion og i den grad relevant!

Suunto core all black har højdemåler

En ganske smart feature når man skal vandre i kuperet terræn og man gerne vil holde øje med sin højdekurve. Højdemålerfunktionen virker bedst hvis man ind i mellem kommer til steder med kendte højder da den kræver kalibrering for at vise et så præcist resultat som muligt.

Det indbyggede termometer

Når man er afsted på tur kan det være ganske rart at kunne følge temperaturen omkring sig. Suunto core all black har et indbygget termometer som kun er præcist hvis du tager uret af og lader det opsnappe real temperaturen uden påvirkning af din kropsvarme.

Barometer

Med det indbyggede barometer kan du følge med i vejret, i hvert fald i forhold til om der sker ændringer i høj og lavtryk. Funktionen er for mig forholdvis irrelevant da jeg altid har sat mig ind i vejrudsigten op til mine ture. Skulle vejret ændre sig undervejs har jeg altid mulighed for at søge ly, hvilket betyder at jeg ikke rigtig bruger denne funktion til noget.

Kompas funktionen

Den indbyggede kompasfunktion er rigtig smart og ganske præcis. Første gang den tages i brug skal den lige justeres ind (se manualen) men derefter viser den graderne fra 0-359° og nedenunder retningen beskrevet som eksempelvis N, NE, E, SE, S, SW, W, NW

Her finder du manualen til Suunto Core All Black

En høj karakter til et ur af høj kvalitet


5-stjerner

Jeg synes rent personligt at Suunto core all black er best-buy og value-for-money. Uret har været på markedet i lang tid efterhånden og jeg kender andre der har det og bruger det dagligt i forbindelse med klatring, både for sjov men også til erhverv. Ingen klager herfra, kun ros!