☝️😃 Husk at like siden…

Bushcraft – Mors Kochanski

Karakter 4/5

Mors er oprindelig Polak, det vil sige at hans forældre fik ham to år efter at de emigrerede til Canada. Som dreng havde han fornøjelsen af at skulle gå 22,5 km for at komme til og hjem fra skole. Mors læste primlært to bøger, nemlig en gammel spejder bog og bogen The Ashley Book of Knots. For en kort stund var han selv spejder men fandt det utrolig uinteressant og følte ikke at han lærte nok. Efterfølgende var han en tur i flåden på tre år hvorefter at han startede på universitetet. Efter fire år blev han smidt ud pga. manglende engagement – fra det tidspunkt besluttede han sig for at blive professionel Outdoor specialist.

bushcraft_mors_kochanskiFem udgivelser er det blevet til, alle indenfor Outdoor, hvoraf Bushcraft bogen er én af dem. Jeg fik mit eksemplar af en rigtig god ven sidste år i julegave og det er en af de bedste gaver jeg nogensinde har fået! Denne bog indeholder alt basisviden indenfor brug af kniv, økse, ild, shelters og meget mere. Find bogen på saxo.dk – i skrivende stund koster den kun 159,95 kr.

Denne bog er ikke bare et need to have, det er et must to have hvis du vil godt fra start med Bushcraft.

 

Bushcraft – Richard Graves

Karakter 4/5

bushcraft_richard_gravesDenne bog er som en obligatorisk sidevogn til Mors Kochanski’s værk. Jeg kender ikke til Richard Graves på samme måde som jeg gør med Mors, dog har jeg købt hans bushcraft bog og kan fortælle at den er ALLE pengene værd! De to bøger har selvfølgelig en del ligheder og fælles for dem begge er at illustrationerne er håndtegnede og til tider liiiiidt svære at se detaljerne på. Richard har skrevet en bog der er lidt mere survival orienteret og det ser man når man når til afsnittet snares and traps. Denne bushcraft bog har modsat den anden færre illustrationer og mere tekst, til gengæld står der flere og andre informationer i. Der er ligheder og der er forskelle – derfor at jeg har dem begge. Køb den på saxo.dk hvor den pt. koster 139,95 kr.

Danmarks flora efter voksested

Karakter 5/5

Jeg er på ingen måde 100 meter mester i spiselige planter og ej heller i flora og fauna. Noget jeg til gengæld er god til, er at søge informationerne når jeg skal bruge dem og finde dem de rigtige steder. En spejder sagde engang “alle planter er som udgangspunkt spiselige, det er bare virkningen der er forskellig” – og det havde han jo ret i… ære være hans minde og tak til grøn fluesvamp 🙂

Det sker ikke så tit at jeg kommer på biblioteket, men sidste gang jeg var der, kom jeg hjem med hele femten bøger omkring fra kategorien flora. Det tog ikke mange fem minutter før det gik op for mig hvor ubrugelige størstedelen af dem var. Mange af dem havde tegnede illustrationer og i tvivlsom kvalitet. Værst af alt så manglede det mest væsentlige, i hvert fald for mig – hvad kan spises og hvad kan ikke!?

danmarks_flora_efter_voksestedThe Holy Bible….bogen du bare ikke kommer udenom!
Første og fremmest kan du meget nemt slå op i den og alene ud fra det type landskab du befinder dig i, finde frem til de typiske planter der vokser det givne sted. Det kunne eksempelvis være “løvskov”. På små miniature billeder kan du så de hvilken side du skal slå op på for at læse mere. Der hvor jeg for alvor synes at den er genial er under beskrivelsen “anvendelse”. Her kan du læse dig til om planten er spiselig eller om den har været brugt som lægemiddel eller andre ting. Den er lidt tung og egner sig bedst i rygsækken til dagture hvor du vil lære mere end at tænke på vægt.

 

Danmarks flora – ONLINE

Karakter 5/5

danmarks_flora_online

Danmarks flora findes også i en online version på www.danmarksflora.dk
Når du kommer til forsiden kan du søge dig frem til dit resultat på flere måder. Du kan søge ud fra “søgenøgler” – på dansk er det en gruppering af kategorier som urter, træer, buske, græsser mfl. eller du kan søge på det eksakte navn du allerede kender som fx stor nælde eller døvnælde. Begge resultater vil komme frem hvis du også bare søger på brændenælde. Online versionen af Danmarks flora er noget hurtigere at arbejde med hvis man sidder derhjemme. Omvendt har den fysiske bog også sin charme og den er tit med mig på tur.

Unger & udeliv

Karakter 2/5

Denne bog synes jeg skuffer Big Time! Jeg fik den i julegave og mig bekendt er den købt i Netto. Jeg kan så godt forstå at den pt. kun findes i en E-bog udgave, for det er helt sikkert gået pisse dårligt med salget 🙂

Unger og udelivDet er en opskriftbog og titlen er så misvisende. Jeg ville foreslå at den ændrer navn til “opskrifter for vokse og marginalt med ting for børn” for det er lige præcis hvad den kan. Jeg har været på lejrtur med børn og min hjerne kunne finde på væsentlig flere og sjovere ting end forfatteren Astrid Mortensen, der ellers er Cand.scient.soc og til daglig arbejder for Friluftsrådet. Det gi’r jeg ikke meget for! Bogen ser sådan her ud og du skal bruge de 129,95 kr. på pommes fritter og grillkyllinger i stedet for….