☝️😃 Husk at like siden…

I Danmark er jagten på fiskeriterritoriet fri for alle med fast bopæl i Danmark, dansk statsborgerskab og jagttegn


Normaltvis bliver der drevet jagt fra større både og skydepramme, men de seneste år er der flere og flere der er begyndt at drive jagten fra havkajak og sit-on-top kajakker.

For nylig erhvervede jeg mig en lettere brugt DAG Miwok havkajak, netop til det formål at der skal jages fra den. Siden da har jeg bygget mig en læskærm, købt noget camouflagenet og tyve lokkeænder. Nettet er købt i Rodes i Hillerød og pladen var en stump jeg havde stående i værkstedet. Ænderne kommer fra Hubertushuset i Ringsted.

I skrivende stund er det kun blevet til en enkelt jagt tur i den. Det var ude ved Tempelkrogen og der blev sejlet 6 km i god modvind det meste af tiden. Det er lidt hårdt uden ror….omvendt giver det god træning i teknik. Jeg benytter mig af en kombination af traditionel og grøndlænderpagaj. Sidstnævnte er jeg allerede blevet KÆMPE fan af, da den skåner kroppen utrolig meget.

Se flere billeder og video fra efterfølgende havjagt i havkajak – klik her

Klik på kortet for at se fiskeriterritoriet og eventuelle begrænsninger.

jagt_fiskeriterritoriet

Da jeg bor tæt på Roskilde fjor, hvor der også bliver drevet en del jagt, tænker jeg at jeg lige vil dele denne online folder med jer. Folderen findes på naturstyrelsens hjemmeside og det direkte link finder du her.

Det er efterfølgende blevet til nogle flere havjagt ture i havkajakken.

Første tur i havkajakken – er denne her side du allerede er inde på.
Anden tur – er desværre ikke blevet dokumenteret, hverken her på siden eller på video.
Tredje tur.
Fjerde tur.