☝️😃 Husk at like siden…

Denne skovtur var dedikeret et helt specielt projekt, nemlig kylling over bål.

 


For at lave stativet skal du bruge tre lange grene der deler sig i et Y. De to af dem bankes i jorden med en økse og den tredje laver du din rotisseri med. Den tredje skal have noget tykkelse for ikke at bøje i varmen. Der hvor tværstikkerne køres igennem, skal du snitte grenen flad på begge sider. Det gør man for at det skal være nemmere at skære hullet til tværstiverne som går gennem kyllingen. Desværre blev der ikke taget billeder af denne process men det kan være at det sker næste gang….for en næste gang bliver der – Kylling over bål smager bare kanon godt!

 

Du skal regne med at kyllingen tager godt 3 timer at tilberede over bål og skal vendes regelmæssigt. Her er det svært at sætte tid på, for det kommer an på vind og vejr. Vær opmærksom på at kyllingen ikke skal alt for tæt på ilden, da du ikke kan fremskynde tilberedningen ved hårdere varme. Tværtimod, dette projekt kræver tålmodighed! Når du skærer kyllingen skal al væsken var klar. Er der den mindste smule blodsaft eller rødt kød, så kassér hele kyllingen. Tåååååååålmoooooodighed er en dyd, om end så lav det til et hyggeprojekt imens du har gang i andre ting 😉

 

Her følger så billeder og video fra projektet – tak for en hyggelig dag drenge 🙂