☝️😃 Husk at like siden…

Én af mange båltyper er berberbålet. Denne måde at lave bål på, er fortræffelig især på denne årstid, når sne og snap er hyppigt forekommende. En af de store dræbere for ilden er fugt og kulde. Er underlaget meget vådt, vil fugten vandre op i bålet og kvæle berberbålet. Det sker dels pga. vandet i jorden fordamper og ganske enkelt slukker ilden. Kulden trækker ligeledes varmen ud af bålet og forhindrer en høj nok temperatur til en ren forbrænding. En nem og effektiv måde at modvirke dette på, er ved at lave et berberbål.

Fremgangsmåden for berberbål er enkel.

Find nogle grene af en passende tykkelse og sørg for at de er nogenlunde lige. Læg dem side om side til du har en platform af træ i den størrelse du ønsket det. Bålet på billederne fylder ikke meget mere end et A4 ark og har en passende størrelse til en person. Om vinterende er der ofte en del visnet vegetation som er helt fantastisk som optænding. Det kan være alt lige fra tørst græs til brændenælder, tidsler mfl. Alt efter hvordan man tænder op ind i midten, vil det som udgangspunkt være en god ide at forme den som en fuglerede. Det gør det nemmere at stable tynde pinde op af og sikre en god lufttilførsel til berberbålet. Put hellere lidt træ på af gangen og helst tynde, frem for mange og tykke pinde.