Har du hørt om en sydegrube?
Det her er ikke sådan en af slagsen, men et lidt anderledes alternativ. Man kan sige at det måske i virkeligheden er klon mellem flere forskellige typer ovne.
Tanken bag jordovnen
Ild og udnyttelsen af den har altid fascineret mig. Siden barns ben hvor min kammerat og jeg fik min mormors tobaksdåser som små båltønder, har ild været en spændende del af det at være i naturen. Især det at kunne lave mad uden at have direkte flammer i forbindelse med madlavningen synes jeg er utrolig spændende. Guderne skal vide at dette er mit første forsøg med den slags ovn her, så nu får du lov til at følge den i “trial and error” perioden.
Den perfekte knold til jordovn
Den anden dag fandt jeg en super velegnet lokation til formålet og på vejen derhen fandt jeg en pokkers masse snerler. Tripod med birkeris har jeg gode erfaringer med – hvorfor bruge snor når man nemt kan finde “snoren” i naturen. Rødder er lidt mere omstændelige at få fat på, hvorimod snerler, ja de hænger frit. Du kan altid se på snerlen om den er kraftig, tynd, nem at få fat på, det modsatte, mærke om den er frisk og smidig eller stiv, død og let knækker. At det måtte være så åbenlyst har så gjort at jeg aldrig rigtig har fået brugt snerler. På ti minutter fik jeg høstet nogle og bundet det samme til denne tripod….bare lige for at kunne sætte et flueben i bogen
You must be logged in to post a comment.