☝️😃 Husk at like siden…

Trangia gasbrænder ≫ Læs testen efter +20 års brug!

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er meget glad for min Trangia gasbrænder.
Faktisk er jeg vild med den, at jeg ikke bare har én men hele TO Trangia gasbrændere.

Forhistorie til trangia gasbrænder testen

Da jeg var barn var jeg en meget aktiv spejder. Jeg har i hvert fald været med i tre forskellige spejdergrupper, har været på landslejr og meget mere. 

Når vi skulle lave mad foregik det altid i store gryder og over åben ild. For at lette rengøringen af gryderne for sod, skulle vi før vi gik igang smøre dem med tyk brun sæbe. Jep! den er god nok. Om man stadig gør det ved jeg ikke, men jeg kan dårlig tro andet.

Dengang havde vi i bedste fald små trangia-sæt i patruljekassen, men der var i hvert fald ikke nogen gasbrænder til dem. Der var sprit til rådighed, og for at få spritbrænderen til at sode mindst muligt tilførte man 10% vand til spritten. Sådan var datidens “hack”. Tilmed gik det langsomt at lave maden over sprit, og man var desuden begrænset af +/- 25 minutters brændtid, fordi spritten hurtigt futtede af.

En Trangia var derfor dengang ikke noget jeg nød at lave på, men det ændrede sig sidenhen!…..

Mit møde med gasbrænderen – kærlighed ved første blik